Tegenlicht Meet Up Alkmaar: Slimme steden

Vincent Smit van InnoLinQ is op vrijdag 28 oktober gespreksleider wanneer Tegenlicht Meet Up Alkmaar van start gaat. Alkmaar is hard op weg om ook een ‘smart city’ te worden: op dit moment wordt een datanetwerk aangelegd waarmee The Internet of Things binnen handbereik komt. Samen met fablab De Kaasfabriek, Data Science Alkmaar en The Things Network wordt er gekeken wat dat voor ons betekent. De Tegenlicht Meet Ups zijn dit najaar onderdeel van de vrijdagmiddagborrel van HAL 25: ‘De HAL op vrijdag’.

Als het aan de tech bedrijven ligt, wonen we in de toekomst in ‘slimme steden’. Steden waar mensen, apparaten, gebouwen via The Internet of Things verbonden zijn en continu zijn te monitoren. Op dit moment wordt ook in Alkmaar hard gewerkt aan het aanleggen van een netwerk dat al die data aankan. Daarmee wordt Alkmaar in rap tempo een koploper als slimme stad. En dat is niet alleen heel handig, maar ook efficiënt en veilig. Maar wat betekent ‘maakbare’ stad zijn voor de bewoners, en moet een stad efficiëntie boven privacy plaatsen?

Het zijn vaak de grote bedrijven die technologie ontwikkelen voor de slimme stad, maar The Internet of Things leent zich juist heel goed voor initiatieven die open source zijn en van inwoners zelf komen. Daar gaan we tijdens de Meet Up over praten.  Data Science Alkmaar, waar Reinoud Bliek van InnoLinQ bij de startup fase betrokken was, en de gemeente Alkmaar geven toelichting op de plannen met The Internet of Things in Alkmaar.

De HAL op vrijdag
Deze Tegenlicht Meet Up is onderdeel van De HAL op vrijdag – de wekelijkse vrijmibo in HAL 25. De borrel start om 17.00 uur met muziek en eten (€ 10,00). Van 19.00 tot 20.30 uur praten wordt er – met hapje en drankje – over The Internet of Things gesproken.

Locatie : HAL 25, Pettemerstraat 15, Alkmaar
Inloop : vanaf 17.00 uur
Meet Up : 19.00-20.30 uur
Napraten : tot 01.00 uur
Entree : gratis

By |2016-10-28T13:05:34+00:00oktober 18th, 2016|Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.