Innovatienetwerk InnoLinQ is geboren

Linkin Business heeft met InnoLinQ het eerste innovatienetwerk van Noord-Holland opgezet. Het netwerk heeft als doel om innovaties te realiseren, te versnellen en te promoten.

Op de vraag waarom InnoLinQ in het leven is geroepen is initiatiefnemer Reinoud Bliek duidelijk: “Een innovatienetwerk om innovaties te realiseren, innovatieprocessen te versnellen en vervolgens deze innovaties een podium te geven is er simpelweg niet. En de markt heeft hier, blijkt uit onze activiteiten én uit aanvullend onderzoek, juist in deze tijd behoefte aan. Want samenwerking en aanvullende expertises is bij het realiseren van innovaties en start ups en dus voor een onderscheidende marktpositie noodzakelijk. Doen staat hierbij centraal, dat is de basis. Wij zijn hierin graag de facilitator en aanjager, juist omdat wij op dit vlak veel ervaring hebben”.

Het innovatienetwerk biedt naast een marketingplatform, activiteiten en events ook een online closed user group aan om kennis en ervaring te delen. Reinoud legt uit: “Wij willen graag naast onze real life activiteiten ook de mogelijkheid bieden om 24/7 informatie te delen en elkaar vragen te stellen in een vertrouwde omgeving. Dat is een toegevoegde waarde maar ook een randvoorwaarde vinden wij. Vervolgens kan een ieder die dat wil met elkaar een verdiepingsslag maken. De versneller zijn in het innovatieproces, dat moet de functie zijn van InnoLinQ”.

Op de vraag wanneer InnoLinQ geslaagd is, geeft Reinoud aan: “Eén gerealiseerde start up, merk of product per jaar. Als wij in het innovatieproces de versneller zijn, moet dat een realistische doelstelling zijn!”. Hij daagt hierbij ook regionale innovators uit. “Wij zien en ervaren vaak waar het vastloopt. Met InnoLinQ willen wij onnodige verliezen beperken en zoveel mogelijk initiatieven tot volle potentie laten doorgroeien. Jij ook?” Met deze vraag roept Bliek regionale, innovatieve spelers op om zich ook aan te sluiten bij InnoLinQ.

Geïnteresseerden kunnen hier kijken voor de mogelijkheden of contact opnemen met InnoLinQ.

By |2016-04-16T14:55:47+00:00juni 1st, 2015|Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.