Social Dream Deal 2017-01-02T11:53:31+00:00

Social Dream Deal

logo-full

Wat was de aanleiding?

Sinds enkele jaren bestaan er verschillende websites zoals Groupon en Social Deal waarmee mensen via internet flinke kortingen kunnen krijgen op artikelen en diensten (veelal gericht op uitjes naar pretparken, karten, etc.). Maar wat nu als je een droom hebt. Een flinke en ook nog eens een kostbare droom? Dan zou het toch fantastisch zijn om deze ergens te kunnen publiceren, mede-dromers bij elkaar te vinden en daarna verschillende aanbieders kunnen vragen om een top aanbieding?

Social Dream Deal werd geboren!

Hoe hebben wij dit aangepakt?

Na een marktonderzoek zagen wij al snel dat er een grote zoekbehoefte bestaat om kortingen, voordeel, etc online te vinden. Ook zijn er heel veel conversaties online te vinden waarop wij ‘de doelgroep’ kunnen aanspreken op de mogelijkheid om gebruik te maken van Social Dream Deal. Ook de toenemende groei van aanbieders zoals Social Deal en Groupon geven genoeg aanleiding om het ‘gewoon te proberen’. Op www.socialdreamdeal.nl hebben wij eerst onze eigen dromen (zogenaamde experiences) geplaatst voor een vlucht met een straaljager, meedoen aan een tv-programma, en gewichtloos rondtollen in een vliegtuig. Uiteraard met de mogelijkheid om als bezoeker eigen dromen in te dienen.

Wat is het resultaat (tot nu toe)?

Heel veel bezoekers kwamen even nieuwsgierig een kijkje nemen op de website. Ook bij het aanspreken van mensen online op deze mogelijkheid inspireerden velen om positief te reageren. Het heeft echter nog niet geleid tot nieuwe aanmeldingen van nieuwe dromen. Wel zijn er mensen die mee willen doen met 1 van de 3 bestaande experiences maar qua aantal is dat nog niet voldoende om een flinke korting te kunnen bedingen bij aanbieders. In 2017 gaan wij verder met een nieuwe campagne en beslissen daarna of het aanhouden van dit concept vruchtbaar genoeg is. Ieder concept beschouwen wij als een pilot en pilots mogen falen. Maar door de lage kosten van deze prototype kunnen we dit nog zeker even volhouden. 😉

Over de partner

Type: