Butler On Demand 2017-01-02T12:09:30+00:00

Butler On Demand

logo-full

Wat was de aanleiding?

In de VS is Get Magic Now een absolute hit. Het is een service om via een SMS aan te geven dat je iets nodig hebt (als het maar legaal is). Soortgelijke concepten zoals Go Butler in Duitsland slaan ook zeer goed aan maar zijn wederom op SMS gebaseerd. Met de opkomst van Whatsapp (gratis!) en de behoefte om online te kunnen chatten hebben wij Butler On Demand ontwikkeld. Butler On Demand is een virtuele butler die wel van een uitdaging houdt als (bijna) alles-bezorg-dienst.

Wat was de aanpak?

Uiteraard is er weer het nodige gedaan qua marktonderzoek en wij zagen nog geen enkele aanbieder werken met een online chatmodule. Na diverse opties te hebben geprobeerd kwamen wij bij Zopim uit (tegenwoordig ingelijfd door Zendesk). Deze online chatmodule gaf onze bezoekers direct de mogelijkheid om een vraag te stellen. Een soortgelijk concept (Ubutler) probeerde het ongeveer in dezelfde periode om alle vragen via Whatsapp af te handelen en kwamen binnen 24 uur in de problemen. Doordat zij als nieuwsitem op RTL Late Night voorbij kwamen werden zij gebombardeerd onder de vragen en verzoeken via Whatsapp. Echter Whatsapp staat niet toe dat je honderden berichten per dag verstuurd en blokkeerde keer op keer de 06 nummers van deze partij. Zij kopieerden onze chatmodule maar zijn nu doorontwikkeld naar een eigen App en een abonnementsmodel.

Wat is het resultaat (tot nu toe)?

Na de lancering in 2016 zijn wij diverse malen getest door bezoekers of wij daadwerkelijk konden leveren. Daar hebben wij veel van geleerd en onze aanpak daarop aangepast. In plaats van iedere kleine bestelling aan te nemen positioneren wij ons nu als de partij die grotere problemen oplossen in plaats van de “doe mij maar een portie ijs voor 4 personen” verzoeken te bedienen. Ook hebben wij besloten om de chatmodule te vervangen door een online formulier om het aantal onzin-aanvragen te voorkomen. En dat werpt zijn vruchten af! Ook laten wij bij serieuze verzoeken evengoed een aanmeldformulier invullen met persoonlijke gegevens. Dat schrikt ook de testers af. Nu zijn wij in de fase beland dat het concept is getest, processen zijn goed, betaalmodule werkt perfect en willen nu nog verder de markt opgaan.

Wij zoeken daarvoor een exploitant die de uitvoering voor zijn/haar rekening wil brengen. Interesse? Stuur ons een bericht!

Voor meer informatie over dit concept: www.butlerondermand.nl

Over de partner

Type: